Любопитно

Начало - Любопитно - Малко познати у нас изискани френски макарони са вече на пазара
lyubo3

Малко познати у нас изискани френски макарони са вече на пазара

Знаете ли какво е макарон?
Ако вече сте отговорили, значи най-вероятно сте сбъркали.
Думата е за френски макарони. Ако този жокер е променил отговора ви, или сте изтънчен гастроном или сте запален сладкар – професионален, или любител.
Това са фини сладки, приготвяни по стара френска рецепта от бадемово брашно и белтъци с различни добавки. Правят се бавно. Ръчно. Капризни са. Резултатът е добър само с изключително пресни продукти.
Изглеждат като две черупчици, слепени с пълнеж. Коричката им е хрупкава. Вътрешността им е нежна. Вкусът им е невероятен и винаги различен. Визията им обикновено е свързана с вкуса.
Вече може да се запознаете с тях и на практика. Произвеждат ги майсторите на „Ле Гурме Де Пари-Буланжери и Патисери специалитети”.

Общо взето така стоят нещата и с еклерите, макар че те са по-познати. Всички знаем какво е еклер. Яли сме нещо такова. Даже някои са правили. Отбийте се в магазина на „Ле Гурме Де Пари-Буланжери и Патисери специалитети” и опитайте.
После ще разказвате!

Още от Любопитно

Religieuse patisserie

Запознайте се с Religieuse patisserie – френски десерт „Монахиня“ Представлява два малки профитерола с нежен крем pâtissière, слепени с шоколадова или маслена глазура и украсени със забавна декорация, която първоначално е наподобявала папската митра.

Posted in Любопитно | Коментарите са изключени

Само на 6 Януари – Galette des Rois

За повечето жители на Западна Европа приключването на коледните празници е свързано с честването на Богоявление. На 6 януари във Франция празнуването на Епифания (от гр.Επιφάνεια) е съпроводено с традиция да се приготвя торта с късмет „Галет де Руа” (Galette…

Posted in Любопитно | Коментарите са изключени

Класически мадлени

Прочутият сладкиш Мадлен (Madeleine) e класика на френска кухня. За това лакомство се предават легенди и най-великите писатели са го възхвалявали в своите произведения. Неустоими сладки хапки във формата на мидени черупки носят историята си още от 18-ти век. Според…

Posted in Любопитно | Коментарите са изключени

Малко познати у нас изискани френски макарони са вече на пазара

Знаете ли какво е макарон? Ако вече сте отговорили, значи най-вероятно сте сбъркали. Думата е за френски макарони. Ако този жокер е променил отговора ви, или сте изтънчен гастроном или сте запален сладкар – професионален, или любител. Това са фини…

Posted in Любопитно | Коментарите са изключени